loading...

مهتاب گستر

مبدل حرارتی لوله ای

بازدید : 121
دوشنبه 17 آبان 1400 زمان : 10:45

آیا می دانید مبدل حرارتی لوله ای چیست؟ و چه کابردی دارد؟

این مقاله به عموم مردم توضیح می دهد که سیستم مبدل حرارتی لوله ای چیست؟ و از آن چه استفاده هایی می شود. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مبدل حرارتی لوله ای چیست؟

مبدل حرارتی لوله ای یک تجهیزات فرآیندی است که برای انتقال حرارت بین دو سیال (مایع، بخار، گاز) یا بین سطح یک جامد و یک سیال متحرک طراحی شده است.

ساخت مبدل حرارتی لوله‌ ای را می‌ توان در کیفیت ‌های مختلف فولاد ضد زنگ یا آلیاژ های خاص انجام داد که می ‌تواند فشار های کاری بالا و پایین و همچنین طیف وسیعی از دمای فرآیند را تحمل کند. در ساخت مبدل های حرارتی، جوشکاری عامل کلیدی فرآیند است. مبدل های حرارتی لوله ای تجهیزات فرآیندی بسیار کارآمدی هستند و سرعت بالای آن ها انتقال حرارت را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد.

طراحی مبدل حرارتی لوله ای

نقطه شروع در محاسبه و طراحی هر سیستم تبادل حرارتی، تعریف چگونگی تکامل خواص حرارتی در طول فرآیند، اعم از گرمایش یا سرمایش است. برای محاسبه مبدل حرارتی، داشتن داده های خاصی مانند سرعت جریان فرآیند، دمای ورودی و خروجی و خواص فیزیکی محصولات ضروری است.

یک عامل کلیدی برای طراحی مبدل‌ های حرارتی، مشخص کردن رفتار محصول به روشی دقیق، از طریق آزمایش ‌های آزمایشگاهی است که در آن ویژگی ‌های اصلی محصول را تعیین و تجزیه و تحلیل می ‌کنیم:

  • تراکم
  • ویسکوزیته
  • گرمای خاص
  • رسانایی گرمایی

اجزای اصلی یک مبدل حرارتی لوله ای

اجزای اصلی یک مبدل حرارتی لوله ای به شرح زیر می باشد:

بافل ها: هدف اصلی بافل ها کنترل جهت کلی جریان در کناره محفظه است.

سر های متحرک: سر های متحرک عناصری هستند که به صفحات لوله ای در دو سر مبدل حرارتی متصل می شوند که وظیفه آن ها تسهیل گردش محصول از طریق پرتو لوله ای است.

دسته لوله: دسته لوله مجموعه ای از لوله ها است که سطح انتقال حرارت را بین سیالی که در داخل لوله ها در گردش است و سیالی که در پوسته گردش می کند فراهم می کند. در این مجموعه از لوله ها محصولی است که قرار است گرم شود.

پوسته و اتصالات: پوسته پوشش سیال دوم یا سیال ثانویه است. پوسته به طور کلی یک بخش دایره ای است و از یک صفحه فولادی استوانه ای شکل و به صورت طولی جوش داده شده است. پوسته دارای اتصالاتی برای ورودی و خروجی سیال ثانویه است.

ورق لوله: ورق لوله یک صفحه فلزی است که سوراخ یا سوراخ شده است و لوله هایی که مبدل حرارتی لوله ای را تشکیل می دهند در آن قرار دارند که با انبساط یا جوش ثابت می شوند. در صورت نیاز به محافظت بیشتر در برابر نشت، می توان از ورق لوله ای دوتایی (DTS) استفاده کرد.

انواع مبدل های حرارتی لوله ای

مبدل حرارتی لوله ای بسته به طراحی، ماهیت محصول و فضای موجود در کارخانه مقصد، به 3 نوع اصلی تقسیم می شوند، که عبارت است از:

  • مبدل حرارتی دو لوله ای
  • مبدل حرارتی پوسته و لوله
  • مبدل حرارتی لوله ای حلزونی

مبدل حرارتی دو لوله ای

ساده ترین نوع مبدلی که در صنعت ساخته می شود، مبدل های حرارتی دو لوله ای است که به آن مبدل سنجاق سری نیز گفته می شود. که از دو لوله ی هم محور و به شکل U تشکیل شده است. در این نوع مبدل یکی از سیال ها از درون لوله و سیال دیگر از مجاری بین دو لوله عبور می کند و به این ترتیب عمل انتقال حرارت صورت می پذیرد. مبدل های حرارتی دو لوله ای می توانند با آرایش گوناگون سری و موازی مرتب شوند تا افت فشار و متوسط اختلاف دمای مورد نظر را برآورده سازند. استفاده عمده مبدل های دو لوله ای، برای گرمایش و سرمایش محسوس سیال های فرآیندی است که در آن ها سطوح انتقال گرمای کوچکی (تا ۵۰ متر مربع) مورد نیاز باشد.

از مزایای این نوع مبدل های حرارتی می توان به ساخت آسان و هزینه نسبتا کم، محاسبات و طراحی آسان، کنترل ساده جریان های سیال در دو مسیر، نگهداری و تمیز کردن آسان و کاربرد در فشار های زیاد اشاره کرد. در صنعت معمولا برای سیالاتی که رسوب زا هستند از مبدل های حرارتی دو لوله ای استفاده می شود. عیب اصلی مبدل های حرارتی دو لوله ای آن است که میزان انتقال گرما در واحد سطح گرمایی آن ها کم می باشد. به عبارت دیگر برای ظرفیت گرمایی مشخص، بزرگ و گران قیمت هستند. اگر ضریب انتقال گرما برای سیال عبوری در فضای بین لوله داخلی و خارجی کوچک باشد ، لوله (یا لوله های) داخلی دارای پره های طولی می توانند استفاده شوند.

قسمت های اصلی این مبدل عبارت است از؛ از دو لوله هم محور، دو اتصال سه راهی، کلاهک برگشت و خم برگشت.

مبدل حرارتی پوسته و لوله

متداول ترین و پر کاربرد ترین نوع مبدل های حرارتی که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، مبدل های حرارتی پوسته و لوله می باشد که برای کاربرد های مختلف و در اندازه های گوناگون طراحی و ساخته می شود. از این نوع مبدل های حرارتی به منظور تبخیر یک مایع یا کندانس کردن یک بخار و یا انتقال حرارت بین دو مایع استفاده می شود.

اجزای تشکیل دهنده یک مبدل حرارتی پوسته و لوله عبارت است از؛ لوله، صفحه لوله، پوسته، سر جلو، سر عقب و صفحات نگهدارنده. مبدل های حرارتی پوسته و لوله از تعداد زیادی لوله حاوی سیال که بخش خارجی آن با سیال دیگر در تماس می باشد تشکیل یافته و عمل انتقال حرارت از طریق سطح واسط که همان بدنه یا جداره لوله است امکان می پذیرد. پس باید جنس لوله ها به گونه ای انتخاب شود که علاوه بر استقامت، رسانای خوب گرما نیز باشند. در مبدل های حرارتی پوسته و لوله معمولا دو صفحه از جنس فلز در ابتدا و انتهای مبدل قرار می گیرد که به تعداد لوله های داخل مبدل بر روی این ورقه ها سوراخ ایجاد شده است و این لوله ها به صفحه لوله از طریق جوش یا به طریقه مکانیکی متصل شده اند.

سیالی که از میان پوسته عبور می کند باید به گونه ای هدایت شود که در طی مسیر بیشترین تماس را با سطح خارجی لوله ها بر قرار نماید و فرآیند انتقال حرارت به بهترین شکل صورت پذیرد. برای دستیابی به این هدف از قطعه ای به نام بافل استفاده می شود. بافل ها به دو منظور در مبدل ها مورد استفاده قرار می گیرند. هدایت سیال و نگهداشتن لوله ها برای جلوگیری از لرزش و جا به جایی. با نصب بافل ها جریان عبوری سیال در پوسته تقریبا عمود بر جریان عبوری سیال داخل لوله ها می شود که این امر موجب افزایش انتقال انرژی حرارتی و در نتیجه افزایش راندمان کار می شود.

مبدل هایپوسته و لوله به صورت وسیعی به عنوان خنک کن های روغن، چگالنده ها و پیش گیرمکن ها در نیروگاه ها و به عنوان مولد های بخار در نیروگاه های هسته ای و در کاربرد های صنایع فرآیندی و شیمیایی استفاده می شوند.

اهداف اصلی طراحی در این مبدل ها، در نظر گرفتن انبساط حرارتی پوسته و لوله ها، تمیز کردن آسان مجموعه و در صورت با اهمیت نبودن سایر جنبه ها، کم هزینه ترین روش ساخت و تولید آن ها است. در مبدل های حرارتی پوسته و لوله با صفحه لوله های ثابت، پوسته به صفحه لوله جوش داده شده است و هیچ گونه دسترسی به خارج از دسته لوله، برای تمیز کاری وجود ندارد. این انتخاب کم هزینه و دارای انبساط گرمایی محدود است که می تواند اندکی توسط فانوسی های انبساط، افزایش یابد. در این نوع از مبدل ها، تمیز کردن لوله ها، ساده است.

مبدل های حرارتی پوسته و لوله با دسته لوله U شکل دارای کم هزینه ترین ساختار است. زیرا در آن فقط به یک صفحه لوله نیاز است. سطح داخلی لوله ها به دلیل خم U شکل تند، نمی تواند با وسایل مکانیکی تمیز شود. در این مبدل ها تعداد زوجی از گذر های لوله به کار می رود ولی محدودیتی از نظر انبساط گرمایی وجود ندارد. آرایش های مختلف جریان در سمت پوسته و لوله، بسته به ظرفیت گرمایی، افت فشار، سطح فشار، تشکیل رسوب، شیوه های ساخت و هزینه بری، کنترل خوردگی و مسائل تمیز کاری استفاده می شوند.

مبدل حرارتی لوله ای حلزونی

مبدل های حرارتی لوله ای حلزونی شامل کویل هایی هستند که به صورت حلزونی پیچانیده شده و در یک پوسته قرار گرفته اند و یا به صورت چگالنده های هم مرکز و تبخیر کننده های هم مرکز هستند که در سیستم های تبرید استفاده می شوند. مبدل های حرارتی لوله ای حلزونی از یک یا چند حلقه لوله مارپیچ تشکیل شده اند که ابتدا و انتهای این لوله مارپیچ به لوله اصلی ورودی و خروجی متصل می شود و محفظه ای اطراف آن را می پوشاند. معمولا جنس لوله های مارپیچ از فولاد کربن دار یا مس و آلیاژ های آن یا فولاد زنگ نزن و آلیاژ های نیکل می باشد.

معمولا ابعاد این دسته از مبدل های حرارتی در مقایسه با سایر مبدل های لوله ای کم تر است زیرا انتقال حرارت در مسیر های منحنی و پیچ دار بیشتر از مسیر مستقیم است. ضریب انتقال گرما، در لوله حلزونی در مقایسه با لوله مستقیم، بیشتر است. مبدل های حرارتی لوله ای حلزونی، برای انبساط گرمایی و سیال های تمیز مناسب هستند، زیرا تمیز کردن آن ها تقریبا غیر ممکن است.

از معایب و مزایای این نوع از مبدل های حرارتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

معایب مبدل های حرارتی لوله ای

  • به دلیل مارپیچ بودن لوله ها تمیز کردن آن ها عملا مشکل است.
  • به دلیل کوچک بودن لوله مارپیچ تعمیر و جوشکاری آن ها مشکل و زمان بر است.

مزایا مبدل های حرارتی لوله ای

  • راندمان بالا
  • مونتاژ آسان
  • مقاومت مکانیکی بالا در مقابل انبساط و انقباض
  • مناسب برای دبی های کم و بار های حرارتی پایین

موارد استفاده از مبدل حرارتی لوله ای

به طور کلی کاربرد های اصلی مبدل حرارتی لوله ای به شرح زیر می باشد:

  • گاز های متراکم
  • مایعات را تبخیر می کند.
  • دمای یک سیال را افزایش می هد.
  • یک سیال را با استفاده از مایع دیگری که دمای پایین تری دارد خنک کنید.

مزایای مبدل های حرارتی لوله ای

طراحی مبدل‌ های حرارتی لوله ‌ای به دلیل عملکرد خوب و تطبیق پذیری آن یکی از پیکربندی ‌های سنتی مورد استفاده را نشان می‌ دهد. مزایای اصلی مبدل های حرارتی لوله ای به شرح زیر می باشد:

  • فشار کاری بالا
  • دمای کاری بالا
  • هزینه نگهداری کم
  • آسان برای بزرگ شدن
  • بازرسی و جدا سازی آسان
  • فرآوری ذرات یا محصولات فیبری
  • امنیت بالا در فرآیند های آسپتیک

کاربرد های مبدل حرارتی لوله ای

مبدل حرارتی لوله ای یک تجهیزات فرآیندی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد های آن بسیار متنوع است. مزایای مبدل های حرارتی لوله ای آن ها را به دلیل عدم وجود اتصالات، تجهیزات بسیار قوی، قابل اعتماد و کم تعمیر و نگهداری می کند.

کاربرد های صنعتی: برنامه های کاربردی برای صنایع شیمیایی و پتروشیمی (نفت و گاز) که به موجب آن اولویت بالایی برای اطمینان از عمر طولانی و قابلیت اطمینان بالا داده شده است.

کاربرد های دارویی: برنامه های کاربردی برای صنعت داروسازی، که در آن ها گواهی زبری نقش کلیدی ایفا می کند و طراحی آن ها به طور ویژه برای جلوگیری از آلودگی متقابل طراحی شده است.

کاربرد های بهداشتی: برنامه های کاربردی برای صنایع غذایی با طراحی های بهینه برای تمیز کردن CIP خوب (Clean in Place) کانال محصول، که بهترین کاربرد را تضمین می کند.

مبدل حرارتی شرکت مهتاب گستر

مجموعه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید انواع مبدل های حرارتی به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع مبدل حرارتی و دیگر محصولات داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبدل حرارتی و نحوه تولید آن به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 – 66706377 – 66709528

با تشکر از سایت آپلود عکس

آیا می دانید مبدل حرارتی لوله ای چیست؟ و چه کابردی دارد؟

این مقاله به عموم مردم توضیح می دهد که سیستم مبدل حرارتی لوله ای چیست؟ و از آن چه استفاده هایی می شود. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مبدل حرارتی لوله ای چیست؟

مبدل حرارتی لوله ای یک تجهیزات فرآیندی است که برای انتقال حرارت بین دو سیال (مایع، بخار، گاز) یا بین سطح یک جامد و یک سیال متحرک طراحی شده است.

ساخت مبدل حرارتی لوله‌ ای را می‌ توان در کیفیت ‌های مختلف فولاد ضد زنگ یا آلیاژ های خاص انجام داد که می ‌تواند فشار های کاری بالا و پایین و همچنین طیف وسیعی از دمای فرآیند را تحمل کند. در ساخت مبدل های حرارتی، جوشکاری عامل کلیدی فرآیند است. مبدل های حرارتی لوله ای تجهیزات فرآیندی بسیار کارآمدی هستند و سرعت بالای آن ها انتقال حرارت را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد.

طراحی مبدل حرارتی لوله ای

نقطه شروع در محاسبه و طراحی هر سیستم تبادل حرارتی، تعریف چگونگی تکامل خواص حرارتی در طول فرآیند، اعم از گرمایش یا سرمایش است. برای محاسبه مبدل حرارتی، داشتن داده های خاصی مانند سرعت جریان فرآیند، دمای ورودی و خروجی و خواص فیزیکی محصولات ضروری است.

یک عامل کلیدی برای طراحی مبدل‌ های حرارتی، مشخص کردن رفتار محصول به روشی دقیق، از طریق آزمایش ‌های آزمایشگاهی است که در آن ویژگی ‌های اصلی محصول را تعیین و تجزیه و تحلیل می ‌کنیم:

  • تراکم
  • ویسکوزیته
  • گرمای خاص
  • رسانایی گرمایی

اجزای اصلی یک مبدل حرارتی لوله ای

اجزای اصلی یک مبدل حرارتی لوله ای به شرح زیر می باشد:

بافل ها: هدف اصلی بافل ها کنترل جهت کلی جریان در کناره محفظه است.

سر های متحرک: سر های متحرک عناصری هستند که به صفحات لوله ای در دو سر مبدل حرارتی متصل می شوند که وظیفه آن ها تسهیل گردش محصول از طریق پرتو لوله ای است.

دسته لوله: دسته لوله مجموعه ای از لوله ها است که سطح انتقال حرارت را بین سیالی که در داخل لوله ها در گردش است و سیالی که در پوسته گردش می کند فراهم می کند. در این مجموعه از لوله ها محصولی است که قرار است گرم شود.

پوسته و اتصالات: پوسته پوشش سیال دوم یا سیال ثانویه است. پوسته به طور کلی یک بخش دایره ای است و از یک صفحه فولادی استوانه ای شکل و به صورت طولی جوش داده شده است. پوسته دارای اتصالاتی برای ورودی و خروجی سیال ثانویه است.

ورق لوله: ورق لوله یک صفحه فلزی است که سوراخ یا سوراخ شده است و لوله هایی که مبدل حرارتی لوله ای را تشکیل می دهند در آن قرار دارند که با انبساط یا جوش ثابت می شوند. در صورت نیاز به محافظت بیشتر در برابر نشت، می توان از ورق لوله ای دوتایی (DTS) استفاده کرد.

انواع مبدل های حرارتی لوله ای

مبدل حرارتی لوله ای بسته به طراحی، ماهیت محصول و فضای موجود در کارخانه مقصد، به 3 نوع اصلی تقسیم می شوند، که عبارت است از:

  • مبدل حرارتی دو لوله ای
  • مبدل حرارتی پوسته و لوله
  • مبدل حرارتی لوله ای حلزونی

مبدل حرارتی دو لوله ای

ساده ترین نوع مبدلی که در صنعت ساخته می شود، مبدل های حرارتی دو لوله ای است که به آن مبدل سنجاق سری نیز گفته می شود. که از دو لوله ی هم محور و به شکل U تشکیل شده است. در این نوع مبدل یکی از سیال ها از درون لوله و سیال دیگر از مجاری بین دو لوله عبور می کند و به این ترتیب عمل انتقال حرارت صورت می پذیرد. مبدل های حرارتی دو لوله ای می توانند با آرایش گوناگون سری و موازی مرتب شوند تا افت فشار و متوسط اختلاف دمای مورد نظر را برآورده سازند. استفاده عمده مبدل های دو لوله ای، برای گرمایش و سرمایش محسوس سیال های فرآیندی است که در آن ها سطوح انتقال گرمای کوچکی (تا ۵۰ متر مربع) مورد نیاز باشد.

از مزایای این نوع مبدل های حرارتی می توان به ساخت آسان و هزینه نسبتا کم، محاسبات و طراحی آسان، کنترل ساده جریان های سیال در دو مسیر، نگهداری و تمیز کردن آسان و کاربرد در فشار های زیاد اشاره کرد. در صنعت معمولا برای سیالاتی که رسوب زا هستند از مبدل های حرارتی دو لوله ای استفاده می شود. عیب اصلی مبدل های حرارتی دو لوله ای آن است که میزان انتقال گرما در واحد سطح گرمایی آن ها کم می باشد. به عبارت دیگر برای ظرفیت گرمایی مشخص، بزرگ و گران قیمت هستند. اگر ضریب انتقال گرما برای سیال عبوری در فضای بین لوله داخلی و خارجی کوچک باشد ، لوله (یا لوله های) داخلی دارای پره های طولی می توانند استفاده شوند.

قسمت های اصلی این مبدل عبارت است از؛ از دو لوله هم محور، دو اتصال سه راهی، کلاهک برگشت و خم برگشت.

مبدل حرارتی پوسته و لوله

متداول ترین و پر کاربرد ترین نوع مبدل های حرارتی که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد، مبدل های حرارتی پوسته و لوله می باشد که برای کاربرد های مختلف و در اندازه های گوناگون طراحی و ساخته می شود. از این نوع مبدل های حرارتی به منظور تبخیر یک مایع یا کندانس کردن یک بخار و یا انتقال حرارت بین دو مایع استفاده می شود.

اجزای تشکیل دهنده یک مبدل حرارتی پوسته و لوله عبارت است از؛ لوله، صفحه لوله، پوسته، سر جلو، سر عقب و صفحات نگهدارنده. مبدل های حرارتی پوسته و لوله از تعداد زیادی لوله حاوی سیال که بخش خارجی آن با سیال دیگر در تماس می باشد تشکیل یافته و عمل انتقال حرارت از طریق سطح واسط که همان بدنه یا جداره لوله است امکان می پذیرد. پس باید جنس لوله ها به گونه ای انتخاب شود که علاوه بر استقامت، رسانای خوب گرما نیز باشند. در مبدل های حرارتی پوسته و لوله معمولا دو صفحه از جنس فلز در ابتدا و انتهای مبدل قرار می گیرد که به تعداد لوله های داخل مبدل بر روی این ورقه ها سوراخ ایجاد شده است و این لوله ها به صفحه لوله از طریق جوش یا به طریقه مکانیکی متصل شده اند.

سیالی که از میان پوسته عبور می کند باید به گونه ای هدایت شود که در طی مسیر بیشترین تماس را با سطح خارجی لوله ها بر قرار نماید و فرآیند انتقال حرارت به بهترین شکل صورت پذیرد. برای دستیابی به این هدف از قطعه ای به نام بافل استفاده می شود. بافل ها به دو منظور در مبدل ها مورد استفاده قرار می گیرند. هدایت سیال و نگهداشتن لوله ها برای جلوگیری از لرزش و جا به جایی. با نصب بافل ها جریان عبوری سیال در پوسته تقریبا عمود بر جریان عبوری سیال داخل لوله ها می شود که این امر موجب افزایش انتقال انرژی حرارتی و در نتیجه افزایش راندمان کار می شود.

مبدل هایپوسته و لوله به صورت وسیعی به عنوان خنک کن های روغن، چگالنده ها و پیش گیرمکن ها در نیروگاه ها و به عنوان مولد های بخار در نیروگاه های هسته ای و در کاربرد های صنایع فرآیندی و شیمیایی استفاده می شوند.

اهداف اصلی طراحی در این مبدل ها، در نظر گرفتن انبساط حرارتی پوسته و لوله ها، تمیز کردن آسان مجموعه و در صورت با اهمیت نبودن سایر جنبه ها، کم هزینه ترین روش ساخت و تولید آن ها است. در مبدل های حرارتی پوسته و لوله با صفحه لوله های ثابت، پوسته به صفحه لوله جوش داده شده است و هیچ گونه دسترسی به خارج از دسته لوله، برای تمیز کاری وجود ندارد. این انتخاب کم هزینه و دارای انبساط گرمایی محدود است که می تواند اندکی توسط فانوسی های انبساط، افزایش یابد. در این نوع از مبدل ها، تمیز کردن لوله ها، ساده است.

مبدل های حرارتی پوسته و لوله با دسته لوله U شکل دارای کم هزینه ترین ساختار است. زیرا در آن فقط به یک صفحه لوله نیاز است. سطح داخلی لوله ها به دلیل خم U شکل تند، نمی تواند با وسایل مکانیکی تمیز شود. در این مبدل ها تعداد زوجی از گذر های لوله به کار می رود ولی محدودیتی از نظر انبساط گرمایی وجود ندارد. آرایش های مختلف جریان در سمت پوسته و لوله، بسته به ظرفیت گرمایی، افت فشار، سطح فشار، تشکیل رسوب، شیوه های ساخت و هزینه بری، کنترل خوردگی و مسائل تمیز کاری استفاده می شوند.

مبدل حرارتی لوله ای حلزونی

مبدل های حرارتی لوله ای حلزونی شامل کویل هایی هستند که به صورت حلزونی پیچانیده شده و در یک پوسته قرار گرفته اند و یا به صورت چگالنده های هم مرکز و تبخیر کننده های هم مرکز هستند که در سیستم های تبرید استفاده می شوند. مبدل های حرارتی لوله ای حلزونی از یک یا چند حلقه لوله مارپیچ تشکیل شده اند که ابتدا و انتهای این لوله مارپیچ به لوله اصلی ورودی و خروجی متصل می شود و محفظه ای اطراف آن را می پوشاند. معمولا جنس لوله های مارپیچ از فولاد کربن دار یا مس و آلیاژ های آن یا فولاد زنگ نزن و آلیاژ های نیکل می باشد.

معمولا ابعاد این دسته از مبدل های حرارتی در مقایسه با سایر مبدل های لوله ای کم تر است زیرا انتقال حرارت در مسیر های منحنی و پیچ دار بیشتر از مسیر مستقیم است. ضریب انتقال گرما، در لوله حلزونی در مقایسه با لوله مستقیم، بیشتر است. مبدل های حرارتی لوله ای حلزونی، برای انبساط گرمایی و سیال های تمیز مناسب هستند، زیرا تمیز کردن آن ها تقریبا غیر ممکن است.

از معایب و مزایای این نوع از مبدل های حرارتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

معایب مبدل های حرارتی لوله ای

  • به دلیل مارپیچ بودن لوله ها تمیز کردن آن ها عملا مشکل است.
  • به دلیل کوچک بودن لوله مارپیچ تعمیر و جوشکاری آن ها مشکل و زمان بر است.

مزایا مبدل های حرارتی لوله ای

  • راندمان بالا
  • مونتاژ آسان
  • مقاومت مکانیکی بالا در مقابل انبساط و انقباض
  • مناسب برای دبی های کم و بار های حرارتی پایین

موارد استفاده از مبدل حرارتی لوله ای

به طور کلی کاربرد های اصلی مبدل حرارتی لوله ای به شرح زیر می باشد:

  • گاز های متراکم
  • مایعات را تبخیر می کند.
  • دمای یک سیال را افزایش می هد.
  • یک سیال را با استفاده از مایع دیگری که دمای پایین تری دارد خنک کنید.

مزایای مبدل های حرارتی لوله ای

طراحی مبدل‌ های حرارتی لوله ‌ای به دلیل عملکرد خوب و تطبیق پذیری آن یکی از پیکربندی ‌های سنتی مورد استفاده را نشان می‌ دهد. مزایای اصلی مبدل های حرارتی لوله ای به شرح زیر می باشد:

  • فشار کاری بالا
  • دمای کاری بالا
  • هزینه نگهداری کم
  • آسان برای بزرگ شدن
  • بازرسی و جدا سازی آسان
  • فرآوری ذرات یا محصولات فیبری
  • امنیت بالا در فرآیند های آسپتیک

کاربرد های مبدل حرارتی لوله ای

مبدل حرارتی لوله ای یک تجهیزات فرآیندی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد های آن بسیار متنوع است. مزایای مبدل های حرارتی لوله ای آن ها را به دلیل عدم وجود اتصالات، تجهیزات بسیار قوی، قابل اعتماد و کم تعمیر و نگهداری می کند.

کاربرد های صنعتی: برنامه های کاربردی برای صنایع شیمیایی و پتروشیمی (نفت و گاز) که به موجب آن اولویت بالایی برای اطمینان از عمر طولانی و قابلیت اطمینان بالا داده شده است.

کاربرد های دارویی: برنامه های کاربردی برای صنعت داروسازی، که در آن ها گواهی زبری نقش کلیدی ایفا می کند و طراحی آن ها به طور ویژه برای جلوگیری از آلودگی متقابل طراحی شده است.

کاربرد های بهداشتی: برنامه های کاربردی برای صنایع غذایی با طراحی های بهینه برای تمیز کردن CIP خوب (Clean in Place) کانال محصول، که بهترین کاربرد را تضمین می کند.

مبدل حرارتی شرکت مهتاب گستر

مجموعه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید انواع مبدل های حرارتی به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع مبدل حرارتی و دیگر محصولات داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبدل حرارتی و نحوه تولید آن به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 – 66706377 – 66709528

با تشکر از سایت آپلود عکس

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 5
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 1
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1
  • بازدید ماه : 21
  • بازدید سال : 76
  • بازدید کلی : 814
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی